UZBEKBERRY

Bismillahir Rohmanir Rohim
Ich widme meinen Blog meiner Oma und Eltern und sage danke für die schöne Kindheit, die sie mir gegeben haben.

Hallo, ihr Lieben LeserInnen:) Herzlich willkommen in meinem Blog. Kuschka Libsis

Ich heiße Gulshoda und komme aus dem wunderschönen Samarkand, aus Usbekistan. Uzbekberry ist mein Spitzname. Seit Januar 2005 lebe ich in Deutschland. Ich bin mit einem Deutschen Mann verheiratet wir leben glücklich zusammen:)
Mein eigentliches Ziel des Blogs ist: Schreiben! Ich liebe es zu schreiben. Ich liebe meine Kindheitserinnerungen aufzuschreiben.
Neben meinem Hobby Reisen rund um die ganze Welt und dabei Marathons zu laufen, liebe ich es ganz besonders zu kochen und zu backen. Ich arbeite im Bundesforschungsinstitut für ländliche Räume, Wald und Fischerei. Das heißt, ich bin den ganzen Tag im Büro, deshalb, so glaube ich – ist kochen mein Ausgleich. In der Küche zu stehen inspiriert mich sehr. Ja, ich entspanne mich dabei!. Egal wie lang der Tag war, ich backe fast jeden Tag. Das ist mittlerweile wie eine richtige „Sucht“ geworden (Na ja, eine nutzvolle Sucht würde ich es mal nennen, an der meine Familie und meine Freunde Freude haben).
Übrigens, ich verwalte meinen Blog ganz allein. Deshalb brauche ich etwas Zeit um Rezepte zu posten oder neue Seiten vom Blog kennenzulernen. Und es ist sehr mühevoll in zwei oder drei Sprachen den Blog zu führen. In jedem Fall findet ihr hier immer  mindestens in Deutsch und Usbekisch Beiträge.
Neben Geschichten poste ich gerne etwas aus der Usbekischen Küche! Ich weiß, Usbekische Küche ist ganz deftig, kräftig und kalorienreich – aber schmeckt dafür auch sehr gut.
Außer unsere Küche, probiere ich andere Kochkünste aus aller Welt aus.

Ich würde mich freuen wenn euch mein Blog gefällt und ihr dabei auch etwas von meiner Kultur kennenlernt. Viel Spaß und Erfolg beim Nachmachen der Rezepte.

Herzliche Grüße aus Hamburg.

Uzbekberry-Gulshoda :)
Katta-Onam va Ota-Onajonimga bag'ishlayman....

Assalomy-aleykum aziz o'quvchim. Men, Gulshoda, asli Samarqandlik, 2005 yildan buyon Germanyada yashayman. Shu erga turmushga chiqqanman. Yaratgan egamga shukr, o'g'il farzandmiz bor. 


Men profesional oshpaz yoki pishiruvchi emasman. Blogimni aslida maqola yoki yoshligimdan hotiralarni olib yozish maqsadida ochgan edim. Lekin hikoyalarning o'zi zerikarli bo'lib qolar ekan. Shunga bor hobbylarimni birgalikda aralashtirib blog yozishga qaror qildim.

Maqsadim yozish, yozish va yana yozish... Hayotimda qoniqmagan lahzada orom beradigan shu blog hisoblanadi. Yozuvchi yoki shoira ham emasman. Shunchaki yozishni sevaman holos. 

Hayotdimizda pastu-balandliklarga uchragan onda, qaerdan nima yordam kutishni bilmay qolgan kezlarimiz ko'p bo'ladi. Hamma o'z muammolarini har hil echadi: Kimdir jonini jabborga berib alamini ishdan oladi, kimdir esa ichkilikka beriladi, kimlardir esa depressiyaga tushishadi....men esa yahshi va yomom kunimda shu erda ovunaman, shu erdan malham, panoh va quvonch topaman...


Germanyaning Ekalogiya va aholini ijtimoiy taminlash vazirligida ishlayman. Ishdan doim charchab uyga kelib, u bu narsalar pishirsam juda mazza qilaman. Bu men uchun hordiq chiqarishdek gap. Undan tashqari o'zimizda yo'q rezeptlarni pishirib sizlar bilan birga bo'lishishga harakat qilaman. Yoki bu erdagi nemislar uchun o'zbek taomlarini tanitishga harakat qilaman. Blogimni iloji boricha ikki tilda olib borayapman. Juda ko'p vaqt va kuch talab qiladi. Har ikki tarafni hursand qilishga harakat qilaman.

Blogimga olmonlarga tavsiya sifatida yana bir bo'lim ajratdim: "O'zbek milliy taomlari", yani faqat o'zimizda mashhur bo'lgan taomlar.

O'zimizning o'zbek millatiga mos taomlarini, retseptlarini, kiyimlarini, chinni idishlarini bu erda, yani Evropada men ham g'urulanib ko'rsatishga, tanitishga harakat qilaman. 
Meni blogimni ko'pchilik juda rangli, bazida ko'plik qiladi deyishadi. Lekin men boshqa blogchilardan shunim bilan ajralib turgim keladi. 
O'zimizning milliy taomlarni suratga olayotganda o'zimizning chinni idishlarni, atlas va adraslarni  ishlatishga harakat qilaman. 

Blogim boshida unchalik profesional chiman, lekin mana sekin-sekinlik bilan hammasini yahshilab borayapman. O'zim olib borayotganim uchun ba'zida qiynalaman, baribir tajribali yordam boshqacha bo'ladi.
Ikki tilda olib borayotganim boisi o'zbekcha va nemischa tekstlarni ikki hil rangda yozganman. Shundan tezda ikkisini ajrata olasiz.

Tashrifingiz uchun yana bir bor tashakkur.

Hamburgdan katta salomlar ila

Uzbekberry-Gulshoda :)

9 Kommentare:

  1. Zdravstvuyte Gulshoda! Vi dostoyni voshisheniya i to chto vi delaete dostoyno voshisheniya, vash sayt prekrasen, kak vi sami! Uspehov vam v dal'neyshih vashih delah, v novih nachinaniyah i v dostijenii novih visot! I spasibo za otlichniye recepti!

    AntwortenLöschen
  2. Spasibo OGROMNOE za kommentariyu! Ochen rada slishat :)

    AntwortenLöschen
  3. Tashakkur, ishlarizda Alloh yor bo'lsin!

    AntwortenLöschen
  4. hallo Gulshoda! Ich lebte auch lange zeit in Dshisak und koche sehr gerne die gerichte.
    Danke für deinen blog, mir gefällt er sehr, mach weiter so!

    AntwortenLöschen
  5. Salom, blogizga hozirgina facebook orqali kirib qoldim, judayam yoqdi, bundanda ko'p muvoffaqiyatlar tilab qolaman!
    LG aus München:-)

    AntwortenLöschen
  6. Guten Tag, meine Anonym Leser! Danke für das Besuchen! Ich freue ich auf jede einzelne Leser

    AntwortenLöschen
  7. Men O'zbekchayı yangi o'rganish.Shubhasiz, chiroyli çalışma bo'ldi.Men, albatta, O'zbekistonga borishni istayman.Men hayronım O'zbekistana.Xususiyatla u yerda maktablarda o'rgatish men, albatta istardim.

    Yazım için kusura bakmayın. Özbekçeyi öğrenmeye çalışıyorum. Acaba Özbekistan nasıl bir yer? Oralara gitmek gibi bir düşüncem var.Buhara, Harezm,Semerkand,Taşkent, Hive merak ettiğim yerler arasında. Çok teşekkür ederim.

    AntwortenLöschen

Please leave your comments with your name / Iltimos izohlaringizni ismingiz bilan qoldiring :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...